Over ons

Over ons

Het was in maart 1983 dat een groep werknemers van verpleeghuis ‘Van Wijckerslooth’ het initiatief nam om een stichting te starten. Deze stichting stelde zich tot doel het organiseren van uitstapjes, recreatieve activiteiten en vervoer. Door het organiseren van fancyfairs, plantenmarkten, loterijen e.d. wist men voldoende geld op te halen om een rolstoelbus aan te schaffen. In maart 1984, één jaar na de oprichting van de stichting kon met behulp van sponsors een nieuwe rolstoelbus worden ingezet voor het eerste uitstapje.
Medio 1998 werd de blauwe rolstoelbus het gezicht van de stichting. In 2004 reden er al twee bussen, gevolgd door een derde in 2010.
In 2001 werd de eerste rolstoelvierdaagse georganiseerd. Inmiddels gaan wij in 2018 de 18e editie organiseren (zie onder Activiteiten). In 2011 heeft de stichting hiervoor de sportprijs van Oegstgeest mogen ontvangen.

In 2016 is de stichting Recreatie en Vervoer de hoofdvervoerder geworden voor de cliënten van de dagbesteding van Marente. Hiermee laat de stichting zien dat ze een goede en vertrouwde partner is.

Een nieuwe rolstoelbus wordt feestelijk onthaald.